Zauważyłam u siebie coś wyglądającego i w dotyku też, jak strupek,...
Forum: Choroby gardła
Temat: Problem z językiem (1)
- https://www.laryngo.pl/forum/problem-z-jezykiem/watek/1474418/1.html#p1474418https://www.laryngo.pl/forum/problem-z-jezykiem/watek/1474418/1.html Problem z językiem Gość
3 miesiące temu byłam u dentysty. Po wizycie na lewym boku języka (leczony był ząb po prawej stronie ) pojawiły się bolesne pęcherze (ja nic nie widziałam tylko czułam bolesność ale bliska mi osoba widziała ze są tam jakieś pęcherzyki ),które po ok 2 tygodniach przemieniły się w nadzerke . Myślałam że to afta chociaż nie wyglądało to na klasyczna afte. Zaczęłam łykać b complex i zmiana przestala bolec ale nadal jest widoczna jako takie zaczerwienienie z biala obwodka (jest dość dużych rozmiarów ok 2.5 cm długości od samego początku było to takich rozmiarów na początku wyglądało jak trzy mniejsze nadzerki połączone w jedna każda z bialawa obwodka ) czasami piecze szczypie takie uczucie sciagniecia.dodatkowo pojawiła się na grzbiecie języka blisko lewej krawędzi taka biała plamka teraz zauważyłam że przez jej środek przechodzi taka sina kreska i wygląda to jak dwie mniejsze plamki (są białe ale nie mleczko białe ).
Te pęcherzyki które zamieniły się w nadzerke trochę przypominają opis liszaja w formie nadzerkowej i zanikowej. Tylko ta biała plamka mnie martwi.
Dodam że na początku rodzinny stwierdził że to plesniawka. Zapisał nystatyne. Tydzień smarowania bez efektu, później uznał ze to z braku żelaza (w morfologii wyszła mi lekka anemia ) i zapisał żelazo. Zrobiłam wymaz z jamy ustnej nic nie wykazał. Mimo to inny rodzinny zapisał mycosyst doustnie 50 mg przez 14 dni. Jutro ostatnia tabletka a zmiany na języku nadal są. Czy to może być liszaj czy jednak coś groźniejszego? Bardzo się boję że to jakiś nowotwór
Za 2 tygodnie mam wizytę w poradni chorób błon śluzowych jamy ustnej przy Uniwersytecie Medycznym. Boję się że na oko lekarz nic nie stwierdzi tylko będzie musiał pobrać wycinek.
Cży tak może wyglądać liszaj na języku? - Gość
- Strupek w przełyku (?)Forum: Choroby gardła
- Usunięcie migdałka, dziura
Cześć, 10 dni temu miałam zabieg usunięcia migdałków, dzisiaj...
Forum: Choroby gardła - Gardło, powiększone węzły chłonne
Mam 20 lat. Od dwóch tygodni, mam uczucie ciała obcego po lewej stronie gardła,...
Forum: Choroby gardła - Proszę o pomoc
Dziś rano zauważyłem takie coś białego na podniebieniu miekkim, nie...
Forum: Choroby gardła
- Tematy:
- angina
- zapalenie gardła
- chore gardło