Witam, Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co to jest? Trochę się boje, bo...
Forum: Choroby gardła
Temat: hpv (1)
- https://www.laryngo.pl/forum/hpv/watek/1355464/1.html#p1355464https://www.laryngo.pl/forum/hpv/watek/1355464/1.html hpv Gość
Witam!
od ok roku próbuje dowiedziec się co mi dolega.
przez ok 4lata byłam nieaktywna seksualnie,po poznaniu chłopaka doszło miedzy nami do pieszczot bez stosunku.po ok 4 miesiacach od tego zdarzenia(w miedzy czasie nie mieliśmy żadnych kontaktów) pojawiły sie na sromie zmiany,którym towarzyszył świąd..udałam sie do lekarza,który po badaniu od razu stwierdził kłykciny...kolejnego dnia kolejny lekarz z tego samego oddziału zaprzeczył temu i zlecił wykonanie testu hpv...zrobiłam poszerzony zakres na te niskoonkogenne i wysokoonkogenne ok.37typów i wynik wyszedł negatywny..wykonano mi również szereg posiewów bakteriologicznych,mykologicznych i wszystkie były ujemne..pobrano mi również wycinek do badania histopatologicznego i wynik wykazał włokniaka miekkiego...lekarz zapewnia mnie,że to nie jest infekcja zakaźna i tego typu zmiany spowodowane są stresem i środkami chemicznymi(coś typu alergia) ...po ok 4miesiącach podobna zmiana pojawiła się u nasady języka w jamie ustnej,a od kilku miesięcy borykam się rownież z bólem gardła i lekko powiekszonymi wezłami chłonnymi..niestety podczas pieszczot doszło między nami do seksu oralnego...obawiam się,że może to jednak być infekcja wirusem hpv...czy moje obawy są uzasadnione? czy moge zaufac lekarzowi? u laryngologów tez byłam juz dwoch i twierdzą,że nic niepokojącego się nie dzieje...ja mimo wszystko odchodzę od zmysłów i nie mam pewności...czy moge coś jeszcze zrobić dla pewności? prosze o pomoc i porade - Gość
- Kulka przy migdaleForum: Choroby gardła
- Plamy/grudki na tylnich ścianie gardła
Witam od ponad dwóch miesięcy mam powiększone wezly chłonne szczerze to...
Forum: Choroby gardła - Język, dziasla, przelyk.
Witam. Mój problem polega na powstawaniu aft, mam biały język, nalot,...
Forum: Choroby gardła - Ostre zapalenie gardła - COVID
Zacznę od tego, że szukałem bardzo dużo informacji w necie natomiast...
Forum: Choroby gardła
- Tematy:
- angina
- zapalenie gardła
- chore gardło